طبق عادت اینترنتگردی که دارم، به یه پست جالب برخوردم که بد ندیدم که ترجمهش رو براتون بذارم. این دوست از زبان تجربه، پنج نکتهای که هر برنامهنویس حین کار بر روی یک پروژه باید در نظر داشته باشه (جدا از کار اصلی یعنی کدنویسی) رو نوشته و منم براتون ترجمه کردم که خوندنش خالی از لطف نیست.
۵ اصل یک برنامهنویس یا توسعهدهندهی خوب بودن:
۱. دستورالعملهای کدنویسی را دنبال و رعایت کنید: یه برنامهنویس حتماً باید یک سری قواعد و دستورالعملی که باعث خواناتر شدن کدهاش میشه رو رعایت کنه و از اونها پیروی کنه. بعضی از ما این موضوع رو هنر میدونیم، هر هنرمندی هم سبک و شیوهی خاص خودش رو داره در غیر این صورت قضیه بیحاصله، نه؟ 🙂
راه حل: از اصول خودت را تکرار نکن (DRY) که کاملاً برای معماریهای چند لایه و پودمانیسازی (مدولار کردن) و شئگرایی مناسب است، پیروی کنید.
۲. به کدها قالب بدید: مرحلهی اول رو رعایت کردیم، کدهامون ظاهر خوبی دارن اما این موضوع مشکلدار نیست اگر به سادگی نشه کدها رو مرور کرد یا حتی اگه این کار رو بشه انجام داد، کدها مفهومی برامون نداشته باشن؟
راه حل: ساختار مناسبی برای پوشهها بسازید و حفظش کنید و در هر شرایطی توضیحات خودتون رو به کدها اضافه کنید.
۳. استثناها را مدیریت کنید: پروژه و اپلیکیشن شما نمیتونه در هر حالتی خوب باشه اگه حتی نشه که یکبار باز بشه و کار کنه! آینده رو پیشبینی کنید و با خطاهایی که ممکنه در آینده رخ بدن برخورد کنید.
راه حل: هر کجایی که کوچیکترین استثنائی دیدید اون رو مدیریت کنید و کار الان رو به آینده نندازید چون این موارد در آینده ممکنه آبروی کاری شما رو تحت شعاع قرار بدن.
۴. از خطاها گزارش تهیه کنید: همه چیز رو به راهه و همهی باگها رو رفع کردید و پروژه و اپلیکیشن رو بالا میارید و یکباره، بوم! کرشها و خطاهایی که معلوم نیست سر از کجا درآوردن پیش روتون ظاهر میشن، کاش واقعاً راهی برای مقابله باهاشون بود.
راه حل: توی پروژه یا اپلیکیشنتون راهی برای دریافت گزارشات خطا و کرشها بذارید که بتونید ازشون لیست تهیه کنید که سادهتر راه حلش رو پیدا کنید.
۵. کدهای خود را مدیریت کنید: بیاین کار خودمون رو خراب نکنیم و نذاریم که بلایای طبیعی هم کارمون رو خراب کنن، هوم؟ رفتن برق یا تموم شدن ناوقت باتری، کرش کردن سیستم عامل و دستگاه، کرش کردن SDK، خطاهای انسانی و خیلی چیزهای دیگه به سادگی میتونن ساعتها کار سخت رو به باد بدن.
راه حل: از SCMها یا حداقل از کنترل نسخهها استفاده کنید چون حتی تغییرات کوچیکی که انجام میدید ممکنه که کل پروژهای که بهصورت کامل کار میکرد رو خراب کنه و به باد بره، حداقل راهی برای برگشتن به نسخهی قبلی پروژهتون بذارید.
منبع: آی کد فور آیاواس بلاگ
امیدوارم تونسته باشم کمکی کرده باشم 🙂
امیرسام